Om sjalvservice.orust.se

Här finns Orust kommuns tjänster samlade på ett och samma ställe. En del tjänster är renodlade e-tjänster, vilket innebär att ni kan utföra dem online vid era datorer. De flesta e-tjänster kräver också inloggning och signering med hjälp av e-legitimation.

En sparad ansökan är inte en inkommen handling

En del e-tjänster erbjuder möjligheten att spara en pågående ansökan innan du skickar in den. Inga obehöriga kan komma åt er sparade ansökan utan den sparas på en särskilt avdelad yta med begränsad åtkomst. Det är först när ni tryckt på Skicka in som er ansökan skickas in och kan behandlas av handläggare hos kommunen.

Tillgänglighet

På sjalvservice.orust.se finns det länkar flera e-tjänster byggda i olika system. Själva portalen sjalvservice.orust.se och vissa tjänster är byggda i systemet Open ePlatform. 

Tillgänglighetsredogörelse för Orust kommuns uppsättning av Open ePlatform

Stöd för webbläsare

E-tjänsterna visas allra bäst i en modern webbläsare. Om sidan inte visas korrekt eller om du får upp felmeddelanden, kan du behöva se över dina inställningar eller uppdatera din webbläsare.

E-legitimation & signering

Beroende på vilken typ av e-tjänst kan Orust kommun behöva vara säker på vem det är som skickar in ett ärende via en e-tjänst. Därför kräver vissa e-tjänster att du loggar in och/eller signerar en ansökan via e-legitimation. 

E-legitimation kan du få utfärdat av din internetbank. Vissa banker erbjuder e-legitimation till kunder som inte är internetbankkunder. På Skatteverkets webbplats hittar du samtliga utgivare av e-legitimation. För att skaffa e-legitimation så behöver du ett svenskt personnummer.

Om e-legitimation, Skatteverket

Om du får tekniska problem, när du ska legitimera dig eller skriva under med en e-legitimation ska du kontakta den som utfärdade din e-legitimation.

Personuppgift

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en levande fysisk person. Det kan innebära namn, personnummer, adresser, IP-nummer med mera. Har du någon gång lämnat personuppgifter till Orust kommun så har du rätt att ansöka om ett registerutdrag som visar vilka uppgifter som finns registrerade på dig. 

Behandling av personuppgifter, Orust kommun

Kakor (cookies) 

Orust kommun använder sig av session cookies vilka används för att hålla användaren inloggad och för att hjälpa till vid filtrering av e-tjänster. Så snart användaren stänger webbläsaren försvinner kakorna.